Feminisme

Feminisme

Feminisme is in 2021 een groot begrip en is heel belangrijk voor veel verschillende vrouwen. In de wereld is het in het verleden vaak zo geweest dan mannen de overhand hadden op vrouwen. Hierdoor konden vrouwen veel verschillende dingen niet meer doen. Zo konden sommige vrouwen geen onderwijs meer volgens en kregen ze bepaalde posities niet in het leven. Dit werd opgegeven moment gezien als niet eerlijk en hier moest naar gekeken worden. Zo zijn er verschillende regels opgemaakt dat in het zakenleven bijvoorbeeld een bepaald % van de top van een bedrijf een vrouw moet zijn. Op deze manier wordt er geprobeerd om de vrouwen meer kansen te bieden in bijvoorbeeld het zakenleven. Deze methode is heel erg belangrijk omdat vrouwen en mannen dezelfde kansen moeten krijgen. Op deze manier worden de posities niet meer bepaald door je geslacht maar ook door je kwaliteiten en werkvermogen.

Dit is vooral belangrijk als je een succesvol bedrijf wilt runnen. Hierbij heb je veel verschillende kwaliteiten en talenten nodig om het succesvol te laten worden. Dit is belangrijk als je doel ook omzet is en je zoveel mogelijk winst wilt boeken met je eigen bedrijf. Hierbij is het belangrijk dat je dus niet kijkt naar het geslacht van een werknemer, maar focust op de kwaliteiten van de werknemers. Dit is niet alleen belangrijk in het bedrijfsleven, maar ook in het echte leven is dit belangrijk. Zo krijgen in sommige landen de vrouwen geen stemrecht en hebben ze ook geen recht op onderwijs. Veel landen vinden het daarom ook dat dit anders moet en anders moet worden geregeld.

Feminisme

Feminisme staat voor dat vrouwen even belangrijk zijn dan mannen. Sommige vinden zelfs hierbij dat vrouwen belangrijker zijn dan mannen en draven hier te erg in door. Het gaat erom dat ze strijden voor een gelijkenis in de mannen en vrouwen wereld. Hierbij praten we over het bedrijfsleven dat alle posities door man en vrouw gegrepen moeten kunnen worden. Het is hierbij belangrijk dat niemand belangrijker is dan een ander. Feminisme staat ook voor waardering van de vrouw en dat de vrouw gerespecteerd wilt worden

2de kamer

Als voorbeeld kan je de 2de kamer nemen. Hierbij heb je meestal veel mannen en was dit in het verleden ook gewoon normaal. Maar sinds een aantal jaren komen er steeds meer vrouwen in de regering. Dit komt omdat er meer gekeken wordt naar de kwaliteiten van de mensen en niet meer naar het geslacht. Zo heb je ook veel meer vrouwelijke lijsttrekkers nu. Dit was eerst totaal niet het geval en kon dit voor sommige ook moeilijk zijn.

MEER TE WETEN KOMEN

zakenleven

Verschil