Vrouwen in het zakenleven

Vrouwen in het zakenleven

In het zakenleven is het belangrijk dat de zaken te allen tijde goed verlopen. Hierbij hoort het geslacht van een werknemer niet uit te maken. Het is belangrijk dat de business vrouw/man hun werk goed kan doen en de benodigde skills ook bezit om deze uit te voeren. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat diegene goed kan communiceren met andere en goed dingen kan uitleggen. Als je bijvoorbeeld eigenaar bent van een bedrijf is het belangrijk dat je goed kan communiceren met anderen. Dit is bijvoorbeeld heel erg belangrijk als je dingen wilt verkopen aan klanten. Maar is het ook belangrijk als je intern wilt communiceren met je medewerkers. Op deze manier kan je deze medewerkers ook aansturen met bijvoorbeeld werkzaamheden en andere dingen. Het is ook belangrijk dat het in het bedrijfsleven zo loopt dat er altijd winst wordt gedraaid. Dit is namelijk het uiteindelijke doel van veel bedrijven. Het is hierbij belangrijk dat alles gericht is op het maken van omzet. Hier moet je als business persoon ook veel aandacht aan besteden en hier moet je inzicht ook op zitten als je het hogerop wilt kunnen maken. Het is belangrijk dat je denkt aan verschillende manieren voor het maken van omzet.

 

Vrouwen in een mannenwereld

Het is belangrijk om te weten dat nu de dag nog steeds de meeste belangrijke posities in bedrijven worden overgenomen door mannen. Dit is niet altijd omdat deze positie geschikt is voor dit bepaalde persoon. Het komt vaak doordat een vrouw in deze beslissingen worden overgeslagen of niet geselecteerd worden door een bedrijf. Dit wordt vaak dan ook gedaan omdat er gekeken wordt naar het geslacht van een bepaald persoon. Hierbij wordt er dan natuurlijk niet gekeken naar het werkvermogen en de talenten van een persoon. Dit is natuurlijk slecht en het is belangrijk dat iemand die goed zijn best doet ook een bepaalde positie krijgt.

 

2de kamer

In de 2de kamer is ook een nieuwe regel. Hierbij moeten er bijvoorbeeld meerdere vrouwen in de kamer zitten. Dit is een nieuwe regel die ingesteld is. Dit komt doordat er vroeger er veel te veel mannen in de 2de kamer zaten. Dit kwam ook omdat er gekeken werd naar het geslacht en niet naar de talenten en werkvermogen van een bepaald persoon. Op deze manier heb je niet de juiste mensen die je nodig hebt voor een goede en werkende samenleving.

MEER TE WETEN KOMEN

Verschil

Feminisme